2021 on tekoälyn, 5G:n ja herkän analytiikan vuosi

People Cloud blogi: 2021 on tekoälyn, 5G:n ja herkän analytiikan vuosi

Author

People Cloud

People Cloud

People Cloud is here to automate the buying and tendering process when hiring and offering the services of IT or other professionals for temporary assignments or projects.

Teknologian merkitys ja sen tuomat mahdollisuudet nousivat 2020 koronan myötä erittäin tärkeäksi osaksi päivittäistä elämää. Etäopetus, etätyö, etäpalaverit, suoratoistopalvelut, verkkokauppojen kasvaneet asiakasmäärät ja teknologian uudet mahdollisuudet ovat tulleet jäädäkseen. Esimerkiksi elokuva-alalla keskustellaan ensi-iltojen tuomisesta elokuvateattereista suoratoistopalveluihin Trolls World Tour-elokuvan verkkoensi-illan oltua jättimenestys vuonna 2020 (100 miljardin dollaria). Verkkopalveluiden ja digitaalisuuden läsnäolo kasvaa jatkuvasti ihmisten arjessa, sekä vapaalla että töissä. 

Tekoälyssä liikkuvat isot rahat

Tekoälymarkkinoiden ennustetaan kasvavan 190 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuoteen 2025 mennessä. Alaa laajentavat kasvava big datan määrä, pilvipalveluihin perustuvien palveluiden ja applikaatioiden kasvava määrä sekä tarve älykkäille virtuaaliassistenteille.

Tietomäärät, joita voidaan kerätä tekoälyn avulla, ovat valtavia. Kerätyllä datalla voidaan ennustaa asiakaskäyttäytymistä ja alalla tapahtuvia muutoksia, sekä reagoida tilanteisiin nopeasti oikealla tavalla. Vuonna 2021 algoritmeista tulee entistä fiksumpia ja hienovaraisempia niiden kytkeytyessä osaksi normaalia työelämää. Itseoppivat algoritmit yhdistävät dataa toisiinsa ihmistä tarkemmin. Niiden avulla voidaan analysoida selkeämmin tulevaisuutta ja kohdentaa resursseja tarkemmin oikeisiin kohteisiin. 

Entistä herkempää analytiikkaa tarpeeseen

Asiakaspalvelussa tärkeintä on ymmärtää asiakkaiden käyttäytymistä ja siinä tapahtuvia muutoksia. Suomessa korona yllätti ruokakauppojen kotiinkuljetuksen räjähdysmäisellä kasvulla. Verkkokeskustelujen perusteella moni jatkaa ruoan tilaamista verkosta jatkossakin. Analytiikan kehittyminen entistä herkemmäksi auttaa analytiikkaa sopeutumaan paremmin osaksi yritysten infrastruktuuria ja budjettia, vastaten molempien vaatimuksiin. 

5G-verkko parantaa internetyhteyksiä ja nopeuksia vaikuttaen mm. etäpalavereiden, etäopiskelun ja etätyön sujuvuuteen. Virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus tulevat lähemmäksi ihmistä. Pilvipalveluiden avulla näihin todellisuuksiin pääsee käsiksi mistä vain. Kun tämä yhdistetään koneoppimiseen ja reaaliaikaiseen dataan, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. 

Vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja menesty

SaaS-palveluiden tarve ja niiden tuomat mahdollisuudet tulevat entistä merkittävimmiksi. Pandemian aikaan Zoom nousi tärkeäksi palveluksi etätöille ja etäopiskelulle. Zoom pystyi vastaamaan äkkinäiseen muutokseen nopeasti lisäämällä servereitä, parantamalla palvelun laatua ja laajentamaan kattavuutta. Tämä onnistui Zoomin pilvipalveluihin perustuvalla luonteella ja yhteistyöllä sen omien palveluntarjoajien kanssa, jotka pystyivät pikaisesti kasvattamaan kapasiteettia vaaditulle tasolle. 

Mitä paremmin yritykset pystyvät vastaamaan muuttuneisiin digitarpeisiin, sen todennäköisemmin ne kuuluvat tulevan vuoden voittajiin. People Cloudilla jatkuu kehitystyö digitaalisen alustan parissa. Tällä hetkellä panostetaan etenkin käytettävyyteen, ja  suunnitteilla on uusi käyttöliittymä digitaaliselle alustallemme.  

Thank You!

The form was sent successfully. We will publish your Talent asap, but latest within two working days.

Meanwhile, if you have any questions, please contact us at express@peoplecloudpro.com.

Thank You!

The form was sent successfully. We will be in touch in no time!

Meanwhile, if you have any questions, please contact us at express@peoplecloudpro.com