Työkalujen lisäarvo ulkoisissa ICT-resursseissa – Helpotus vai pakko?

Työkalujen lisäarvo ulkoisissa ICT-resursseissa - Helpotus vai pakko? | People Cloud blogi

Author

Pekka Säilä

Pekka Säilä

Olen ollut pitkään työelämässä mukana ja tottunut ICT-alallakin moninaisten ohjelmistojen, alustojen ja työtapojen jatkuvaan opetteluun. Työkaluja on ollut talon sisällä mittava määrä ihan jokapäiväisessä käytössä. On näppäilty keyboardia tekstipohjaisilla konfigurointityökaluilla, väännetty bugiraportteja ja jopa jonkun näköisiä scriptejäkin on luotu. On tullut myös myytyä ja markkinoitua vaikka mitä ohjelmistoja operaattoreille, jolloin käytössä ollut maan mainioita slidewareja, ja enemmän kompleksisia demojärjestelmiä. Monet ohjelmat ovat minulle tuttuja.

Ulkoisten resurssien hankinta ei ainakaan saisi hankaloitua käytettävällä työkalulla

Moni ICT-alan yritys ulkoistaa väliaikaisten resurssien hankinnan. Se onkin perusteltua, koska työ on aikaa vievää. Varsinkin, jos hommaa ei tehdä päivittäin nousee ”harmistus” hyvin nopeasti esiin, kun yritetään löytää sopivaa ammattilaista tähän kyseiseen tehtävään.  Vaikka ulkoistetuissa palveluissakin on usein eri työkaluja käytössä, sen toimintamalli on pääasiassa sama kuin rekrytoinnissa: Luodaan ilmoitus avoimesta tehtävästä työkaluun ja odotetaan, että joku vastaa siihen.  Tällä mallilla tosin ratkaistaan vain osa ongelmaa ja sen tuoma lisäarvo on vähäinen.

ICT-alan rekrytoijan, freelancerin ja alihankkijan alusta oikeilla toiminnoilla

Meillä People Cloudilla ulkoisten resurssien hankkimisesta on tehty asiakaslähtöinen konsepti. Olemme lähteneet lähestymään asiaa aivan eri kulmasta kuin työpaikkailmoituksilla. Rakennamme yhteisöä, jossa on sekä resurssien tarvitsijoita, että niiden tarjoajia. Tähän käytämme People Cloudin digitaalista alustaa. Asiakas syöttää hakukriteerinsä järjestelmään muutaman helpon askeleen kautta. Sen jälkeen me haemme aktiivisesti osaajia laajasta verkostostamme kyseiseen työtehtävään sopivista yrityksistä, ja räätälöimme asiakkaan puolesta vapaina olevista ammattilaisista parhaat kandit haastatteluun. Tällä toimintamallilla nopeutamme prosessia, säästämme kustannuksissa ja helpotamme työtaakkaa kaikilta osapuolilta. Mikä parasta, kaikki hoituu yhden palvelun kautta.

Yritys ei välttämättä tarvitse muita työkaluja ulkoisten resurssien hankintaan kuin People Cloudin. Kattava verkostomme sisältää ICT-osaamista laidasta laitaan, lähes mistä teollisuuden alasta tahansa. Olemme ainoa sopimuskumppani, jolloin myös kolmansien osapuolten sopimustenhallinta helpottuu.

Jutellaanko lisää osaajaresurssien ulkoistamisesta? Ota yhteyttä täällä!

Share this article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin